Du är här: HomeOm Herserudshöjden

Om Herserudshöjden

Carl-Milles

Allmänt

Brf Herserudshöjden bildades 2007 och köpte då fastigheten av Lidingö Stad. I föreningen finns två byggnader som inrymmer 58 st lägenheter på en bostadsyta om 3 367 kvm. Byggnaderna totalrenoverades 2002 och boendemiljön präglas av goda materialval i fräscha och luftiga interiörer. Inom föreningen finns p-platser, extra förråd samt övernattningsrum för uthyrning. Den totala tomtarean är på 16 065 kvm.

Herserudshöjdens trädgårds - och parkmiljöer

Den högt belägna natursköna utemiljön präglas av både generösa ytor och varierande miljöer. Alldeles runt knuten hittar man en lummig park med gräsytor för lek och avkoppling kantad av skogspartier och höjder. Det finns flera mindre uteplatser men även en stor innergård med fina växtarrangemang, möbler i teak och grillmöjligheter. När man vandrar runt i Herserudshöjdens trädgård förundras man ofta av grönskan, utsikten och den harmoniska atmosfären.
 

Carl Milles staty "Diana" finns på Herserudshöjden


 

Omgivningarna

Kommunikationer
Endast 150 meter från Herserudshöjden finns Baggeby station där man enkelt kan åka vidare med Lidingöbanan eller buss. Till Östermalmstorg tar det bara 15 minuter. Hösten 2015 öppnar en helt ny och moderniserad Lidingöbana med högre kapacitet och nya vagnar.

Norra länken är en stadsmotorväg som färdigställdes 2015 och som är en del av E20. Den sträcker sig mellan Tomteboda och Värtan samt ansluter till Roslagsvägen vid Frescati. Det är ett av norra Europas största vägtunnelprojekt. För boende i Brf Herserudshöjden möjliggör denna förbindelse avsevärt snabbare transporter till många olika platser i Stockholmsområdet såsom Solna, Stockholms Universitet, Roslagstull och Norrtull. På mindre än tio minuter når man E4:an och Essingeleden samt på sju minuter når man E18 Norrtäljevägen.

 

Torsviks torg
Efter en promenad på 650 meter är man vid Torsviks torg. Här finns Lidingö galleria, matbutik, gym, apotek, caféer osv. Hela området kring Torsviks torg är under utveckling och kommer på sikt att växa samman med Lidingö Centrum varför utbudet kontinuerlig kommer utökas. Läs mer om Lidingös utveckling här.

 

Lidingö centrum 
Rikt handelsutbud endast 1 km från Herserudshöjden.
Läs mer..

 

Hotel Foresta 
Anrikt hotell beläget på klippkanten till Lilla Värtan 600 meter från Herserudshöjden. Här finns möjlighet att äta en god middag och uteserveringen med fin utsikt är populär sommartid.

Läs mer..

 

Millesgården 
Vägg i vägg med Hotel Foresta ligger Millesgården, en omtalad kulturplats vilken är konstnärerna Carl och Olga Milles livsverk. Här finns en stor skulpturpark, aktuella konstutställningar och inspirerande trädgårdsmiljöer. Här inryms även Millesgården Lanthandel som erbjuder mat i toppklass.

Klicka på länkarna för att läsa mer om Millesgården och Millesgården Lanthandel

 

Lidingobron

 Lidingöbron - utsikt från Millesgården

Herserudshöjdens Historia

Modernt boende med anor

År 1910 uppförde professor Carl Samuelsson ursprungsvillan som idag, 100 år senare är en del av Lärargården.

År 1950 förvärvades villan av Sveriges lärarförening. Med detta tog utvecklingen fart och arkitekten Arvid Klosterborg fick uppdraget att rita en ny bostadsbyggnad samt ombyggnaden av det befintliga huset. Den nya bostadsbyggnaden uppfördes i tegel. Fram till år 1980 drev föreningen boende för lärare. Därav namnet ”Lärargården”.

Läs mer..

Bildgalleri

parken

Klicka på bilden för att gå till galleriet..

Herserudshöjden

Brf Herserudshöjden bildades 2007 och erbjuder ett förstklassigt boende i en attraktiv miljö på Lidingö.

Kontakt

Brf Herserudshöjden
Lärargården 13
181 51 Lidingö

info@herserudshojden.se
08-12 44 95 48

Namnbyte

Brf Lärargården i Lidingö har från hösten 2013 bytt namn till Brf Herserudshöjden i syfte att bättre spegla nuvarande boendeform och ytterligare framhäva föreningens attraktiva boendemiljö högt belägen i Herserud.